„„Azért van tele veletek a világ, mert szörnnyé válni könnyű. Nagyon könnyű. Nem lenni szörnnyé: az a nehéz”.”
/mondattöredék a darabból/

FÉLŐLÉNYEK

egyfelvonásos rémmesejáték

A FERRUM ez év őszén ünnepli 48. születésnapját. De ne szaladjunk ennyire előre az időben. A létszámában megfogyatkozott, de a csapat gerincét megtartó társulat tavaszi bemutatója Békés Pál A Félőlény című kisregényének egyfelvonásos színpadi adaptációja, a FÉLŐLÉNYEK.

A többrétegű kollektív alkotás első szinten egy „kiserdei történet”, tehát mesejáték. Igaz, sokkal inkább felnőtteknek, és nem gyerekeknek ajánljuk! 

A kifinomult látással-hallással megáldott nézők azonnal megértik, hogy a közismert groteszk stílusát részben megőrző, másrészt megújító FERRUM – a debütáló rendező-dramaturg Márczi Renáta irányításával – egy történelmi parabolát varázsol a játéktérbe. A karakterek és a verbális szövegek jól felismerhetők, mert a közép-európái (kárpát-medencei) közelmúlt kataklizmáinak és mai áthallásainak kivetülései.

Olyan „szörnyek” és „félőlények” jelennek meg előttünk, akik még mindig itt vannak közöttünk, mert valójában bennünk és általunk élnek. Mégsem szabad félnünk a mesebeli szörnyecskéktől, mert ma már „csak” mosolygásra vagy felszabadító erejű nevetésre késztetnek bennünket!

Közönségünk szimpátiájának elnyerése és tetszésnyilvánítása egyértelműen azt jelentené, hogy elillantak félelmeink, mert legalább egy kis időre sikerült elzavarnunk a korábban még mindnyájunkban ott lapuló szörnyeket.

Félelemmentes, örömteli szórakozást kívánunk minden kedves nézőnknek!

SZEREPLŐK ÉS KÖZREMŰKÖDŐK:
Cserpnyák SzederkeMárczi Renáta, Nagy Ibolya, Sövény LászlóTaródi DávidVitkó Vivien

Műsoridő: 55 perc 
Rendező: Márczi Renáta

ÁR: 150.000 Ft + a személy és kellékszállítás (egy utánfutós kisbusz) költsége

Az előadás megrendelhető!

Igény esetén fény- és hangtechnikát, plakátokat, műsorlapokat a FeSzT biztosít.

Megnézted? Értékeld!